Bezienswaardigheden Parijs

Wat je beslist moet zien als je in Parijs bent

Parijs is van top tot teen gevuld met bezienswaardigheden. Het is onmogelijk om alles wat Parijs aan bezienswaardigheden te bieden heeft, in één bezoek - als is het er een van een paar weken - te bevatten. Het is daarom aan te raden vooraf een beetje te bepalen wat je wilt gaan zien of doen.

De Eiffeltoren

Bij een eerste trip naar de Franse hoofdstad is een bezoekje aan de Eiffeltoren eigenlijk wel een must. Je hebt een prachtig uitzicht over de stad. Houd wel rekening met drukte.


Het Louvre

Het Louvre is een enorm museum waarin je enkele van 's werelds beroemdste kunstwerken kunt vinden. Absoluut topstuk is natuurlijk de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Neem er wel de tijd voor. Je kunt er - als je wilt - dagenlang rondzwerven zonder hetzelfde te zien.


Montmartre

De wijk Montmartre is een gezellige wijk die zeer geliefd is bij kunstenaars. De wijk was onder andere het toneel van de romantische speelfilm Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain.


De Sacré Cœur

De Sacré Cœur is een opvallende witte basiliek die de je kunt vinden in de wijk Montmarte. De basiliek is op een heuvel gebouwd. Vanaf het plein voor de basiliek heb je een prachtig uitzicht over Parijs.


De Moulin Rouge

Ook in Montmarte ligt de nachtclub Moulin Rouge. Nog altijd kun je hier genieten van fantastische voorstellingen van de wereldberoemde revue.


De Notre-Dame

Je vindt de beroemde Notre-Dame in het hartje van Parijs. De gotische kathedraal werd al in de 12e eeuw gebouwd en was onder andere de plek waar Napoleon zichzelf tot keizer kroonde. De kerk is gratis te bezichtigen.


Het Panthéon

Het Panthéon is een soort tempel of mausoleum met een crypte waar de stoffelijke resten van belangrijke Franse personen worden bijgezet. In de crypte liggen oa. Alexandre Dumas, Victor Hugo, Émile Zola en het echtpaar Curie.


Cimetière du Père-Lachaise

Her kerkhof Père-Lachaise is ook een plek waar veel beroemde mensen hun laatste rustplaats hebben, waaronder de componist Frédéric Chopin, zanger Jim Morrison van The Doors en de Nederlandse kunstenaar Karel Appel.


Het Bois de Boulogne

Het Bois de Boulogne is het bekendste park van Parijs. Het is een prachtig park waar je goed kunt toeven en even op adem kunt komen van alle drukte van Parijs. 's Avonds staat het park echter bekend als onveilig.


Tips Bezienswaardigheden in Parijs