Montmartre

Kunstenaarsdorp met uitzicht op de grote stad

Montmartre was oorspronkelijk een dorp op een heuvel, net buiten Parijs. Het dorp is al sinds mensenheugenis volledig geïntegreerd met de stad, al heeft het zijn eigen karakter sterk behouden.


Montmartre


Steile straatjes en vele trappen

Dat Montmartre op een heuvel ligt, is snel duidelijk. Dat zie je alleen al aan de basiliek, de Sacré Coeur, die je van vele plekken in Parijs kunt zien uittorenen boven de stad. In Montmartre zelf merk je het vooral aan de steile straatjes en vele trappen. Een dagje wandelen door Montmartre ga je echt wel in je kuiten voelen!


Fantastisch uitzicht

Maar al dat geklim wordt zeker beloond. Zo heb je vanaf het plein voor de Sacré Coeur een fantastisch uitzicht over Parijs. Mocht je in de gelegenheid zijn om Montmartre 's avonds te bezoeken, dan is een bezoekje aan dit plein ook zeker een aanrader. Je ziet de stad dan langzaam oplichten.


Meer bezienswaardigheden

Als je 's avonds door Montmartre loopt, wandel dan ook even langs de wereldberoemde nachtclub Moulin Rouge, bekend uit vele films en de werken van de kunstenaar Henri de Toulouse-Lautrec.

Overdag kun je je vermaken met de vele souvenirwinkeltjes, galeries en portretkunstenaars, die je overal vindt, of op zoek gaan naar de huizen en studio's van kunstenaars als Van Gogh, Matisse, Degas en Picasso. En heb je de film Ameliè gezien, dan is deze wijk een feest van herkenning!

Ook vind je in Montmartre één van de mooiste metrostationnetjes van Parijs: de halte Abbesses van Lijn 12. Het is één van de weinige metrostations met een overkapping in Art-deco-stijl.

Tips Montmartre, kunstenaarsdorp met uitzicht op de grote stad