Père-Lachaise

De grootste begraafplaats van Parijs

Op en rondom de heuvel Champ-l'Evêque in het 20e arrondisement ligt het wereldberoemde kerkhof Cimetière du Père-Lachaise, de grootste begraafplaats van Parijs. Op dit kerkhof liggen een aantal wereldberoemde mensen begraven.


Pere-Lachaise, Parijs


Vele beroemdheden

Op Père-Lachaise liggen vele beroemdheden begraven, waaronder de schrijvers Honoré de Balzac, Marcel Proust en Oscar Wilde, de componisten Georges Bizet en Frédéric Chopin, de kunstenaars Eugène Delacroix, Max Ernst, Dominique Ingres, René Lalique, Amedeo Modigliani en Karel Appel, de zangers Yves Montand en Gilbert Bécaud, zangeres Édith Piaf en - natuurlijk - zanger Jim Morrison van The Doors.


Voorbereid op pad

Père-Lachaise is een enorme begraafplaats die werkelijk van top tot teen gevuld is met grafmonumenten. Een graf van  een bepaald persoon vinden is dan ook niet gemakkelijk. Hoewel er op verschillende plekken kaarten te vinden zijn met interessante locaties, doe je er goed aan zelf een kaart mee te nemen en vooraf bepaalde graven uit te kiezen of een route uit te stippelen.


Respect!

De begraafplaats is nog steeds in gebruik. Het is dan ook heel goed mogelijk dat er een begravenis gaande is als je Père-Lachaise bezoekt. Houd daarom rekening met de emoties en gevoelens van anderen als je de begraafplaats bezoekt!


Bereikbaarheid

De begraafplaats is het makkelijkst te bereiken met behulp van de metro. Het metrostation Père Lachaise (metrolijnen 2 en 3) ligt op een steenworp afstand van de ingang van het gelijknamige kerkhof.

Tips Père Lachaise - De grootste begraafplaats van Parijs