Parijs: Vliegvelden

De vliegvelden van Parijs

Parijs heeft meerdere luchthavens. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende vliegvelden van Parijs:

Charles de Gaulle Airport

Het vliegveld Charles de Gaulle Airport is de grootste en belangrijkste luchthaven van Parijs. Het wordt ook wel Roissy genoemd - naar het kleine plaatsje vlakbij de luchthaven. Het vliegveld heeft 3 terminals en vervoert dagelijks meer dan 200.000 passagiers.

Afstand tot Parijs
ca. 25 km

Internationale code
CDG (IATA); LFPG (ICAO)

Openbaar vervoer
Sneltram (REG); Trein (TGV). Reistijd naar centrum ca. 45 min.

Orly Airport

Het vliegveld Orly Airport is de tweede luchthaven van Parijs en van Frankrijk. Het is genoemd naar het plaatje Orly, waar de luchthaven ligt. Oorspronkelijk heette het Villeneuve-Orly Airport. Het vliegveld heeft 2 terminals.

Afstand tot Parijs
ca. 14 km

Internationale code
ORY (IATA); LFPO (ICAO)

Openbaar vervoer
Metro (Orlyval) met verbinding op de metro (RER); Shuttlebus en div. andere bussen (RATP). Reistijd naar centrum ca. 45 min.

Beauvais-Tillé Airport

Het vliegveld Aéroport de Beauvais-Tillé was oorspronkelijk een kleine regionale luchthaven van het stadje Beauvais. Het is een populaire betemming van budhetmaatschappijen, die het vaak adverteren als Paris-Beauvais - ondanks de flinke afstand tot de Franse hoofdstad. de tweede luchthaven van Parijs en van Frankrijk. De luchthaven heeft 2 terminals en vervoerde bijna 3 miljoen passagiers in 2010.

Afstand tot Parijs
ca. 85 km

Internationale code
BVA (IATA); LFOB (ICAO)

Openbaar vervoer
Shuttlebus en div. andere bussen naar oa. Parijs, Disneyland en naar het treincentrum van Beauvais. Reistijd naar centrum van Parijs > 75 min.

Paris–Le Bourget Airport

Het vliegveld Paris-Le Bourget was tot in de jaren '70 een belangrijke luchthaven, maar wordt nu slechts gebruikt voor zakelijk vliegverkeer. Op de luchthaven is een luchtvaartmuseum gevestigd. Ook is het vliegveld om het jaar het decor voor de Paris Air Show.

Afstand tot Parijs
ca. 6,5 km

Internationale code
LBG (IATA); LFPD (ICAO)

Tips De vliegvelden van Parijs