Avignon

Het Babylon aan de Rhône

In het westen van de populaire regio Provence-Alpes-Côte d'Azur ligt de stad Avignon. Deze historische stad heeft een indrukwekkende geschiedenis achter de rug. In de 14e eeuw was het zelfs de stad waar de Paus zijn residentie had. Ook nu nog heeft Avignon een rijk cultureel leven. Er zijn jaarlijks verschillende festivals, waaronder het theaterfestival Festival d'Avignon. Ook vind je er verschillende musea, markjes en enkele uitstekende restaurants.


Avignon


Vliegveld

Avignon heeft een vliegveld, Avignon-Caumont Airport, op ongeveer 10km van het centrum van de stad, met verbindingen met oa. Parijs en Londen. Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland. Vanaf Amsterdam Schiphol kun je via Londen naar Avignon vliegen.


Openbaar vervoer

Het treinstation van Avignon, het Gare d'Avignon-Centre, heeft uitstekende verbindingen (TGV) met Parijs, Arles, Lyon en Marseille. In de zomermaanden is er een directe Eurostar-verbinding met Londen. Enkele kilometers zuidelijker ligt het Gare d'Avignon TGV, een station speciaal voor de TGV met oa. in de zomer een Thalys-verbinding met Brussel en Amsterdam.


Bezienswaardigheden

Wie Avignon bezoekt, bezoekt zeker het Palais des Papes, het voormalige onderkomen van de Pausen in de 14e eeuw. Het is het grootste Gotische bouwwerk van heel Europa. Vlakbij het paleis ligt de Pont St-Bénezet, een brug die wereldberoemd is van het liedje Sur le pont d'Avignon. Tijdens het jaarlijkse theaterfestival Festival d'Avignon in juli kun je zowel binnen als buiten genieten van vaak prachtige voorstellingen.

Tips Avignon - Reisinformatie en tips