Saint-Tropez

Mondaine badplaats aan de Côte d'Azur

Het schilderachtige havenplaatsje Saint-Tropez is vooral bekend om dat het, met name in de zomermaanden, een geliefd verblijf is van the Rich and Famous. In het kleine haventje liggen de miljoenenjachten dan zij aan zij. Sterren als Brigitte Bardot hebben er een vakantieverblijf. Ook was het dorpje het toneel van de beroemde Gendarme-films van Louis de Funès.


Saint-Tropez


Openbaar vervoer

Saint-Tropez heeft geen vliegveld en geen station. Wel is er een busstation met verbindingen naar omliggende plaatsen, of kun je gebruikmaken van een taxi om je naar Saint-Tropez te brengen. Dit laatste is vaak wel een prijzige aangelegenheid.

Misschien wel de leukste manier om naar Saint-Tropez te komen, is om met een ferry naar Saint-Tropez te gaan. Er zijn verbindingen vanaf Cannes en Nice en een aantal kleinere plaatsen aan de Côte d'Azur. In het dorp zelf ligt alles op loopafstand. Ook rijden er busjes.


Eigen vervoer

Ga je met de auto, dan vind je aan de rand van het dorp een grote parkeerplaats. Vanaf daar is het ongeveer 10 minuten lopen naar het centrum van Saint-Tropez. In het dorp zelf is rijden vanwege de smalle straten af te raden. Houd in de zomermaanden ook buiten het dorp rekening met flinke drukte op de wegen naar en van Saint-Tropez!

Tips Saint-Tropez - Reisinformatie en tips