Cannes

Van vissersdorp naar jet-set-stek

Eeuwenlang tijd was Cannes een klein en onbetekenend vissersstadje aan de Middellandse zee. Vanaf het begin van de 19e eeuw kwam daar verandering in, toen rijke aristocraten er, vanwege het heerlijke klimaat, de meest fantastische vakantiehuizen lieten bouwen. Tegenwoordig is Cannes een belangrijke hotspot voor de internationale Jet Set, en wereldberoemd vanwege het filmfestival dat er elk jaar gehouden wordt.


Cannes


Vliegveld

Cannes heeft een klein vliegveld, dat met name gebruikt wordt door privévliegtuigen. De dichtstbijzijnde reguliere luchthaven is die van Nice, Aéroport Nice Côte d'Azur, op slechts 25 km van het centrum van Cannes.


Openbaar vervoer

De beste manier om je in Cannes te verplaatsen is met de fiets of het openbaar vervoer. Vanuit het station van Cannes rijden treinen naar oa. Parijs, Bordeaux, Nice en Marseilles. Ook de TGV van Parijs/Lyon naar Nice stopt in Cannes. In Cannes kun je verder gebruik maken van elektrische bussen.


Bezienswaardigheden

Kan heeft een leuk oud centrum met kronkelige straatjes. Op de boulevard La Croisette kun je heerlijk flaneren. Aan de Rue d'Antibes vindt je veel exclusieve winkels. Op de stranden kun je heerlijk genieten van de zon. In de haven liggen de dure jachten van the rich and famous.

Tips Cannes - Reisinformatie en tips