Vakantie op Corsica

Genieten van natuur en cultuur

Het eiland Corsica ligt in de Middellandse Zee, vlak boven het Italiaanse eiland Sardinië. Het maakt deel uit van Frankrijk, maar heeft een speciale status binnen de republiek en kent ook een heel eigen cultuur. Zo spreken de Corsicanen een eigen dialect, dat sterke overeenkomsten vertoont met zowel het Frans als het Italiaans.


Fantastische natuur

Corsica is een ruig en bergachtig eiland en vooral erg populair onder natuurliefhebbers. Bijna de helft van het eiland wordt ingenomen door een groot natuurpark, het Parc Naturel Régional de Corse. Je kunt er eindeloos wandelen en ondertussen genieten van het heerlijke klimaat en vaak zeer fraaie uitzichten.


Dunbevolkt

Qua oppervlakte is Corsica ongeveer net zo groot als Utrecht, Noord en Zuid Holand tezamen. Toch wonen er slechts zo'n 300.000 mensen, waarvan de meesten in de twee grootste steden wonen: Ajaccio en Bastia.


Rijke geschiedenis

In de dorpjes en steden van Corsica proef je overal de geschiedenis van het eiland. Dat Corsica eeuwenlang van strategisch belang was, zie je onder andere terug in de vele kastelen en citadellen, die je op verschillende plekken op het eiland aantreft. In de kleine steden en dorpen met stijle smalle straatjes en steegjes waan je jezelf terug in de Middeleeuwen; in een stad als Ajaccio voel je vooral de Napoleontische invloeden.


Zee en strand

Aan de kust vind je diverse stranden waar je heerlijk kunt zonnen en kunt zwemmen in het azuurblauwe water van de Middellandse Zee. Ook windsurfers en duikers komen ruimschoots aan hun trekken op Corsica.


Eten en drinken

Corsica heeft een heel eigen culinaire traditie, die zowel veel vlees- als visgerechten kent. Op het gebied van wijnbouw heeft het eiland een eeuwenoude traditie. Beroemd zijn ook de kazen van schapen- en geitenmelk.


Bereikbaarheid

Corsica is te bereiken met de veerpont vanuit Nice of per vliegtuig. Het eiland kent meerdere luchthavens, waarvan Napoleon Bonaparte Airport (bij Ajaccio) en Aéroport de Bastia Poretta (bij Bastia) de grootste en belangrijkste zijn. Voor Vliegtickets Corsica kun je terecht bij vrijwel alle bekende reisbureau's en -websites.

Tips Vakantie op Corsica