Vakantie aan de Côte d'Azur

Vakantieparadijs aan de Middellandse Zee

De Côte d'Azur, met zijn prachtige stranden en mondaine badplaatsen, is verreweg de populairste vakantieregio van heel Frankrijk. De Côte d'Azur is een langgerekte kuststrook in het zuiden van Frankrijk die loopt van Marseille tot het ministaatje Monaco. Bekende plaatsen aan de Côte d'Azur zijn, naast Marseille en Monaco, onder andere Toulon, Cannes, Nice en Saint-Tropez.


Cote d'Azur


Weer en klimaat

Het weer en klimaat aan de Côte d'Azur is misschien wel de belangrijkste reden van de populariteit van het gebied. In de zomer is het er nl. zeer aangenaam. De temperatuur ligt gemiddeld net onder de 30°C en de zon schijnt vrijwel elke dag. In de winter vriest het er nagenoeg niet, maar waait er wel vaak een koude Mistralwind, wat de regio toch wat minder aantrekkelijk maakt voor overwinteraars.


Bezienswaardigheden

De Côte d'Azur heeft een lange geschiedenis als vakantiebestemming. Je zou zelfs kunnen stellen dat 'vakantie' hier uitgevonden is. Kunstenaars, edellieden en mensen met een volle beurs genieten hier al sinds jaar en dag van de prachtige stranden en het aangename weer. Dat zie je terug aan de vele luxe jachten, de sjieke hotels en de luxe casino's, die je in de vele havenplaatsen langs de kust treft. Belangrijke publiektrekkers zijn het jaarlijke Filmfestival in Cannes, de Formule 1 Grand Prix in Monaco en het Jazzfestival van Nice.

Tips Côte d’Azur - Reisinformatie en tips