Bordeaux

Eeuwenoude wijnstad aan de Garonne

Bordeaux is een oude stad in het zuidwesten van Frankrijk. De stad is wereldberoemd vanwege de Bordeauxwijnen uit de omliggende streek. Al in de Romeinse tijd werden hier wijnstokken aangeplant. Naast wijnstad is Bordeaux ook een hele culturele stad, met vele theaters, musea en festivals. Bordeaux is dus zeker een aanrader voor een stedentrip!


Bordeaux, Frankrijk


Vliegveld

De luchthaven van Bordeaux, Aéroport de Bordeaux, staat ook bekend onder de naam Mérignac Aéroport. Het vliegveld bevindt zich ongeveer 6 km ten westen van Bordeaux en is een bestemming van oa. de KLM, Air France, EasyJet en Ryanair. Er pendelen bussen van en naar het station van Bordeaux.


Openbaar vervoer

Het treinstation van Bordeaux, het Gare de Bordeaux-Saint-Jean, is een belangrijk treinstation met uitstekende verbindingen met oa. Parijs, Lille, Toulouse, Dijon en Lyon (TGV). In de stad kun je je verplaatsen per bus, tram of gebruikmaken van leenfietsen, die je op verschillende plaatsen vindt.


Bezienswaardigheden

De prachtige oude zeehaven van Bordeaux, de Port de la Lune, staat samen met de oude binnenstad op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Bij het stadhuis vind je een museum met werken van oa. Matisse, Picasso, Renoir, Rubens en Titiaan. Het CAPC is een museum voor hedendaagse kunst met werken van oa. Sol LeWitt en Keith Haring. 's Avonds kun je genieten van een prachtige voorstelling in het Grand Théâtre de Bordeaux. Jaarlijks zijn er diverse festivals, waaronder een jazzfestival en een internationaal festival voor klassieke muziek.

Tips Bordeaux - Reisinformatie en tips