Reisgidsen voor Frankrijk

Inspiratie voor onderweg

Op deze pagina vind je een aantal inspirerende reisgidsen, die je helpen je vakantie naar Frankrijk of stedentrip naar Parijs tot een echt succes te maken.

Capitool Frankrijk

Capitool reisgids Frankrijk

Eén van de populairste, en moet gezegd: beste, reisgidsen voor Frankrijk, is die van Capitool. Capitool is, met ruim 100 titels, al jaren marktleider onder de reisgidsen.

Alle Capitool Reisgidsen bevatten veel foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Daarnaast vind je in elke reisgids ook een uitgebreide lijst met restaurants, onderkomens voor de nacht en handige informatie mbt. het vervoer.

Deze reisgids begint met een algemene inleiding over Frankrijk, om vervolgens te focussen op de hoofdstad Parijs, de Seine, de wijken buiten het centrum (zoals Montmartre) en het Île de France. Vervolgens worden, in volgorde van noord naar zuid, de verschillende regio's beschreven, om te eindigen met het eiland Corsica.

Al met al een flink boekwerk met maar liefst 720 pagina's. Heerlijk om alvast op de bank te genieten van je aanstaande vakantie of stedentrip!

Te bestellen bij bol voor € 36,99

Capitool Parijs

Capitool Parijs

Ook van Capitool is deze reisgids voor Parijs. Na een inleiding over de geschiedenis en de geografie van de stad voort de gids je langs de belangrijkste bezienswaardigheden, waarvan je naast gedetailleerde informatie over de bezienswaardigheid zelf ook het één en ander verteld wordt over de omgeving, en nuttige informatie als handige adresjes in de buurt.

Ook leuk zijn de vijf wandelingen, die een uitstekend uitgangspunt zijn voor een verkenningstocht door de stad. De gids is natuurlijk, net als alle Capitoolgidsen, rijk voorzien van beeldmateriaal in de vorm van foto's, tekeningen en plattegronden.

Erg handig is ook de uitneembare kaart en het straatnamenregister. Met deze gids bij de hand ben je uitstekend uitgerust voor een bezoek aan deze prachtige stad!

Te bestellen bij bol voor € 26,99

Langzaam door Frankrijk

Langzaam door Frankrijk

Erwin de Decker en Peter Jacobs

Natuurlijk kun je proberen zo snel mogelijk op je vakantiebestemming aan te komen, maar het is veel leuker om ook van de reis een feestje te maken!

Dit onderhoudende en inspirerende boek is wat dat betreft een hele goede aanwinst. Het laat de overvolle snelwegen links liggen en neemt je mee op de N7, de oude route om van Parijs richting de Provence en de Côte d'Azur te reizen.

Met leuke informatie, interressante feitjes, nuttige tips en sfeervolle foto's.

Te bestellen bij bol voor € 22,99

 

Tips Reisgidsen voor Frankrijk