Bretagne

Schiereiland van Megalieten en Mont Saint-Michel

Bretagne is het meest westelijk gelegen deel van Frankrijk. Het schiereiland ligt aan de Atlantische Oceaan en heeft - zoals de naam al doet vermoeden - historische banden met Groot-Brittanië: In de 6e eeuw na Chr. staken Britten uit Wales en Cornwall het Kanaal over om zich te vestigen in het gebied. De streek wordt echter al veel langer bewoond. Dat is onder andere goed zichtbaar aan de vele Megalieten of Menhirs, die je overal in het landschap vindt.


Bretagne


Weer en klimaat

Bretagne heeft de naam nogal nat en regenachtig te zijn. Dat valt in de praktijk best mee. Het klimaat is zacht, zowel 's zomers als winters - en is te vergelijken met het klimaat in Nederland. Het zuiden van Bretagne is overigens wel een stuk zonniger dan het noorden.


Bezienswaardigheden

Bij Carnac vind je indrukwekkende rijen megalieten, menhirs en dolmen. Bij Bretagne liggen ook een aantal eilanden. Eén van de bekendste is Île-de-Bréhat, dat ook wel het Bloemeneiland wordt genoemd, vanwege de bijzondere flora die je er vindt. Het eiland Belle-Île-en-Mer inspireerde de schilder Monet tot enkele van zijn bekendste werken. Wereldberoemd is het schiereilandje Mont Saint-Michel, vlakbij het stadje Avranches. Het heeft sinds 1979 een plekje op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Tips Bretagne - Reisinformatie en tips