Wintersport in Frankrijk

Bijna onbegrensde skimogelijkheden

Frankrijk heeft inmiddels een warm plekje in de harten van de Nederlandse skiërs. Het is een land met bijna onbegrensde skimogelijkheden met afdalingen van bijna 20 kilometer lengte, super functionele skistations, snelle en moderne liften en ook authentieke dorpjes.


Sneeuwzeker

Frankrijk is met meer dan 5800 skipistes het grootste wintersportgebied ter wereld. Een belangrijke reden is dat veel skigebieden in Frankrijk sneeuwzeker zijn. Sneeuwkanonnen zijn hier veelal overbodig.


Skicondities

De sneeuwcondities zijn over het algemeen erg goed en door de zuidelijke ligging pakt Frankrijk veel zonuren. Er zijn bars, restaurants en terrasjes boven, halverwege en natuurlijk aan het eind van de helling. Het leven op de piste en de skipassen zijn hier relatief iets duurder dan in andere wintersportgebieden maar dit kunt u ‘compenseren' door in een groot appartementencomplex te verblijven.


Lokale sfeer

De skidorpen in Frankrijk zijn iets minder authentiek dan in Oostenrijk, Zwitserland of Italië. De meeste zijn gebouwd in de jaren '60 en een skidorp moest in die tijd vooral praktisch zijn. Voordeel hiervan is dat de accommodaties en restaurants dichtbij de piste liggen. Franse skidorpen zijn echt bedacht voor de skiërs.


Après-ski

Niet alleen in Oostenrijk weten ze wat après-ski is. Ook in Frankrijk kunt u zich na een dagje skiën onderdompelen in de gezelligheid met wijn, kaasjes en chansons. Geloof ons, in Les Deux Alpes, Val Thorens en Tignes kunnen ze een feestje bouwen. Après-ski is niet voor niets een Frans woord….

Tips Wintersport in Frankrijk