Disneyland Parijs

Plezier voor jong en oud

Disneyland Parijs ligt ca. 40 km ten westen van het centrum van Parijs, in de buitenwijk Marne-la-Vallée. Het populaire pretpark trekt jaarlijks zo'n 15 miljoen bezoekers en is daarmee het drukst bezochte pretpark van Europa. Hier een aantal tips.


Parijs


De beste tijd om Disneyland te bezoeken

Met dergelijke bezoekersaantallen is het nauwelijks te voorkomen dat je wel eens bij een attractie in de rij moet staan. Wachttijden van 45 minuten of meer zijn dan ook geen uitzondering.

Buiten het seizoen
De minst drukke dagen zijn de doordeweekse dagen die niet in de schoolvakanties vallen. Het beste moment is vlak voor en vlak na de zomervakantie (mn. de maanden juni en september), omdat het weer dan ook aangenaam is. Vaak kun je in deze tijd ook gebruikmaken van allerlei kortingsregelingen.

Eén of meerdere dagen?
Dinsneyland Parijs is een enorm park met een oppervlakte van zo'n 20km². Ook als het niet al te druk is, is het vrijwel onmogelijk om het hele park te verkennen op één dag. Wil je alles zien, dan heb je op z'n minst enkele dagen nodig.


Overnachten in Disneyland Parijs

Wil je overnachten in of bij Disneyland Parijs, dan kun je verblijven in één van de zeven hotels in het Disney Resort of gebruikmaken van andere, nabijgelegen hotels, appartementen of Bed & Breakfast's. Sommige hotels hebben pendeldiensten die je gratis naar het pretpark brengen.

Tips Disneyland Parijs - Tips